сряда, 22 февруари 2012 г.

Хортензия за Рожден Ден

Нали ви споменах, че свекърва ми имаше рожден ден наскоро и кошничката отпреди няколко публикации беше част от подаръка и по този повод... Ето я сега и картичката с наречената за нея хортензия:


Много се чудех дали да споделя следното с вас... не защото искам нещо да скрия, а защото използвах доста обикновено подръчно средство за оцветяването на хартията, както на кошничката, така и на картичката и тази на надписа, а именно кафе. Със сигурност има и по професионални и подходящи средства за подобно действие, но в този момент това имах  в наличност и за това се сетих.

Бих искала да коментирате и оцветяването ми с акварелните моливи, защото все още се притеснявам да ги използвам за оцветяване на картинки.

Ще споделя и още нещо с вас... един трик, може евентуално някой да не го знае.
Картинката е принтирана на хартия, не на картон, и след оцветяването и нанасянето на водата, колкото и да внимавах тя се намачка. Тогава се сетих, че може да пробвам да я изгладя с ютия. И такаааа, върху твърда повърхност(аз използвах плексиглас, по принцип го използвам да режа върху него с макетен нож) сложих една тензухена кърпа, след това листчето с картинка, с гърба нагоре и отгоре отново тензух. Гладих с ютията на средна температура, разбира се без пара :). За мое учудване стана много бързо и идеално. Само да допълня... картинката трябва да е изсъхнала идеално и повърхността, върху която гладите трябва да е твърда.

Това, което виждате, намотано върху картинката е копринен конец, мисля, че ефекта се получи много добре.

Ще я покажа в:
Ееее за днес толкова... целувки!

15 коментара:

  1. невероятни трикове и идеи :-) Благодаря ти, че ги сподели с нас :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че се е получило чудесно - цялата картичка и оцветяването в частност! Благодаря, че сподели хитринките, които си използвала :)

    ОтговорИзтриване
  3. This card is beautiful. The image and colours are perfect. Thanks for joining us at CRAFT this week. Sheryl xx

    ОтговорИзтриване
  4. Нуше, много интересно се е получил номерът с кафето - придава състарен ефект на хартията! Благодаря ти, че го сподели !

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна картичка и тази дантела много ми харесва ! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Нуше, първо ще кажа, че се направила великолепна картичка! А после, че хитринките ти са много полезни. Винаги, когато нямаме нещо, се раждат чудесни идейки! Оцветяването ти много, много ми хареса! Хортензията е станала много красива!

    ОтговорИзтриване
  7. Оцветяването на мен много ми харесва. Чудесно се справяш. Цялата визия на картичката е страхотна. Благодаря за споделените хитринки. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Нушенце, много хубаво си я докарала! И е стилна и е умерено ретро и много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ви благодаря на всички за милите думички!Ако можете само да ме видите с каква усмивка съм в момента... :))))

    ОтговорИзтриване
  10. Оцветяването с акварелни моливи ти се е получило прекрасно - много плавно преливат тоновете! А това с кафето е много полезна идея!

    ОтговорИзтриване
  11. Според мен е важен резултатът, а не с какво си го постигнала :) А резултатът е чудесен, оцветяването също ми харесва. Относно набръчкването на хартията - да, колкото и да е леко влажна четката, все поне малко се набръчква и тогава аз слагам широки ленти тънко двойно залепящо тиксо и лепя върху картон - обикновено се изглажда и е лесно :)
    Проектът от предната публикация за годишнината е поредната красота, която споделяш в твоето местенце, страхотен е!
    Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  12. Another lovely card Nushinka and the use of the lace is really pretty.

    I have just visited another post from you also entered Stampalot Challenge, but we only allow one card entry per person, so afraid that later one will now be eligible.

    Thank you so much for joining is In the Garden at Stampalot Challenge this month, good luck and look forward to seeing you again next month.

    B x

    ОтговорИзтриване
  13. Really beautiful card with some lovely, creative details. Thank you for joining us at Sir Stampalot this month.
    Clare x

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ви за милите думи!

    ОтговорИзтриване
  15. Нушка, картичката ти е чудесна! Много, много ми харесва - една такава..топла и уютна ми е..
    Не знам защо се притесняваш да оцветяваш картинки с акварелните си моливи- с хортензията си се справила повече от чудесно!
    Благодаря ти за всички малки тайни, които сподели,че си ползвала при направата й. Идеята с копринения конец също е супер!
    Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство №10 "Крафт"

    ОтговорИзтриване

Всеки един коментар от Вас изключително много ме радва! Благодаря Ви, че отделяте от времето си за това!