събота, 23 август 2014 г.

Как правя... Маргаритки...

Здравейте, ето че най-накрая намерих време да Ви покажа някои нещица... От много, много време искам да направя маргаритки, но не какви да е... а максимално "истински"... за листенцата ясно.... има голямо разнообразие от шаблони, пънчове и там няма много проблем с избора. Някой харесва по-опърпани, други, по облички... аз се спрях на сета на Джой.
Но центърът ми беше проблем до сега. Вече имам решение :) Нека да Ви покажа как правя аз маргаритките :)

 Необходимите материали:
*хартия(бяла и жълта) аз използвам 250гр. акварелен картон;
*дистрес мастило Мustard seed;
*Flower Soft - Sunshine Yellow
*подходящи шаблони или перфоратори;
*универсално лепило (на Stick it ми е най удобно);
*инструмент за оформяно на цветя и мека повърхност;
*пулверизатор с вода;
*пинцети(с тях ми е много по-лесно да работя);
*тампонче от памук;
*подходящ размер мъниста, нанизани по 1 на тел. 1)  Навлажнявам с пулверизатора изразните елементи, след което  обагрям центъра на всяко цветче с мастило, посредством тампончето от памук
 2) докато са още влажни елементите ги оформям посредством инструмента. От обратната страна посредством по-малкия накрайник(3мм) с избутващи движения от центъра навън оформям всяко листенце на цветчето. След това обръщам и с кръгови движения с големия накрайник (5мм) оформям центъра.

 "Шапчиците" за центърчетата оформям само с кръгови движения
3) Посредством "клонката" с мънистото  и лепило оформям маргаритката, като за всяка маргаритка използвам по две еднакви по големина цветчета.
 Тук са вече залепени и подготвени за  добавяне на тичинките.
 4) Ето и как правя тичинките... нещото, което до сега не бях открила тези малки стърготинки под името Flower Soft :) Перфектни са за тази цел... Между другото се снабдих и с кафяво :) за слънчогледи... но това е друга тема на разговор...
 Всяка шапчица намазвам с лепило и я мушкам в бурканчето със стърготинките :) притискам леко да полепне и оставям настрани за изсъхне... това е всичко :)


 5) След като шапчиците вече са изсъхнали и няма опасност стърготинките да ми останат по пръстите докато ги пипам, намазвам обилно центъра на всяка маргаритка с лепило и лепвам там шапчицата. В зависимост от големината на центъра на цветчето ще е и избора размер на перличката и съответно размера на кръгчето за шапчица.
Ето я и вече готовата маргаритка :) Като истинска е, нали? Аз много си ги харесвам... Не случайно напоследък доста често ги правя :)От мен за днес толкова... надявам се, че съм Ви била полезна :)
Целувки и до скоро
Нуши

9 коментара:

 1. Нуши, уникални са, чак и на мен ми се прииска да ги направя. Царица си ми ти на цветята. Как имаш търпението не знам. А от къде си купи цветният акварелен картон, аз май заради картона че не го нацелвам не се и опитвам да правя цветя :(

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мерси, Веси! :* Акварелния картон си го купувам от книжарницата до нас. Мисля че е доста разпространен като артикул. Мъхест е и се работи добре с него след навлажняване.

   Изтриване
 2. Прекрасни са, Нуше! И аз като Веси не бих имала търпението, въпреки че други пипкави неща правя - като пейпърпийсинг, но цветята не ги умея... :) Супер се получават с флауър софт-а.

  ОтговорИзтриване
 3. Разкошни са, Нуши! Благодаря за споделянето!

  ОтговорИзтриване
 4. Като повече от истински са! Страхотни... =)

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря Ви, дами! много се радвам, че и на Вас Ви харесват!

  ОтговорИзтриване
 6. Чудни!!!!!! Браво, Нуше! Непременно ще опитам... :)

  ОтговорИзтриване

Всеки един коментар от Вас изключително много ме радва! Благодаря Ви, че отделяте от времето си за това!