вторник, 10 декември 2013 г.

Как правя... Коледна звезда

Здравейте, няколко от Вас  ме питаха за коледната ми звезда, как я правя иии реших да споделя със всички... Прелагам Ви едно уроче във снимки  за напарвата  на няколко такива цветчета:

Необходимите материали: малко паус, в сучая листа е с размери 8/10см, ноо може да използвате колкото сметнете за нужно и ви е удобно за работа; бяла недетайлна пудра за ембосинг; мастило за ембосинг; уред за натряване; инструмент за оформяне на цветчетата; лепило(течно, прозрачно); ножичка' шаблони/перфоратор за изразване на отделните цветчета
Нанасям мастилото на пауса(мастилото стои на масата, а пауса е върху него и минавам отгоре с пръсти с потупващи движения) след това ръся пудрата и ако видя, че на някои места се е насъбрала повече я разнасям с пръст или суха четка (винаги се получават различно). Тук всеки сам решава как да му изглеждат  цветчетата, дали да са по-заснежени или просто напръскани.
Ииии нагрявам с уреда, за да се разтопи пудрата 


нагласям си шаблоните и изрязвам цветчетата. От това листче получих 8бр. цветчета, достатъчни за 4 коледни звезди.

Ето и изрязаните елементи:

 Тези цветчета не са достатъчно изрязани, така че се налага да ги дооформя с ножичка, като доизрязвам листенцата навътре.
Оформям цветчето с инструмента, като първо от обратната страна на ембосинга, с движение отвътре навън  оформям всяко листенце и след това с кръгови движения(отстраната на ембосинга) иформям центъра

за центърче на всяка коледна звезда използвам малка бяла перличка(4мм). Лепя две денакви цветенца едно за друго(така, че да се разминават листенцата) в центъра с капка лепило и след това отново капвам лепило и за перличката.

Не се притеснявайте, ако капменет повече лепило за перличката, винаги може да замскирате с  малко натрошено кадифе. Така коледната звезда ще стане и по снежна.
А ето и вече  готовото цвете :) Това е малко по-стара картичка, нооо  тези които правих за урока, все още не са  си намерили мястото.


Надявам се да съм Ви била плезна! За мен беше удоволствие!
Целувки и до скоро!
Нуши

5 коментара:

 1. Ей, Нуше - страхотни са! Благодаря за урочето!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотни са - благодаря ти за споделянето!

  ОтговорИзтриване
 3. Много полезно, Нуше! Благодаря!
  А коледните звезди се получават много красиви, направо вълшебни! :) ХХХ

  ОтговорИзтриване

Всеки един коментар от Вас изключително много ме радва! Благодаря Ви, че отделяте от времето си за това!